Friday, June 30, 2006

Βυσσινάδα

Ως αναγνώστης θα ήθελα, όταν πηγαίνω στα βιβλιοπωλεία χωρίς να έχω επιλέξει εκ των προτέρων τις αγορές μου, να βοηθιέμαι στις επιλογές μου. Μια λύση που κάπου τη διάβασα αλλά δεν την έχω δει να εφαρμόζεται είναι τα ενημερωτικά καρτελάκια πάνω σε συγκεκριμένα βιβλία. Με άλλα λόγια κάποιος από το βιβλιοπωλείο που θα έχει διαβάσει το βιβλίο, θα μπορούσε να εξηγήσει σε ένα καρτελάκι μέσα σε 30-40 λέξεις γιατί αυτό αξίζει. Το καρτελάκι θα μπαίνει σε θέση Λ πάνω στην ντάνα με τα βιβλία, ώστε να ενημερώνεται ο πελάτης με άμεσο τρόπο.

Κάτι τέτοιο θα κάνουμε εμείς εδώ από το Βιβλιοκαφέ, για να μπορεί όποιος θέλει να βρει μια πρόταση για τις αναγνώσεις του.

Ο πατριάρχης Φώτιος ήταν αυτός που έγραψε τον 9ο αιώνα π.Χ. τη “Μυριόβιβλο”, ένα κείμενο με σχόλια σε βιβλία, από την αρχαιότητα ως την εποχή του, διασώζοντας κείμενα που σήμερα έχουν χαθεί και αποτυπώνοντας την πρόσληψη του Βυζαντίου στην ελληνική γραμματεία. Το ψευδώνυμό μου, λοιπόν, παραπέμπει σε μια τέτοια απόπειρα σχολιασμού και καταγραφής όσων μπορούμε από την τρέχουσα λογοτεχνία.



Πατριάρχης Φώτιος
1.7.2006

1 comment:

Anonymous said...

Υπάρχει κάποιο post για υπαρκτό βιβλίο καφέ?

Πολύ έξυπνο concept. Μπράβο σας!!