Tuesday, November 27, 2007

Μπέιλις. Επισκέπτες του Βιβλιοκαφέ

Όσοι πέρασαν από το Βιβλιοκαφέ

Τα ιστολόγια έχουν λάβει λίγο ή πολύ μια κάποια δημοσιότητα. Ειδικά τα βιβλιόφιλα blogs κερδίζουν ολοένα την εκτίμηση του κοινού και αναγνωρίζονται με πλάγιο τρόπο και από τις εφημερίδες. Ωστόσο, εγώ θέλω να ρίξω τη ματιά μας στους ανώνυμους –ή και επώνυμους- επισκέπτες του Βιβλιοκαφέ, που μπαίνουν στο μαγαζάκι μας και πίνουν τον καφέ τους ξεφυλλίζοντας παράλληλα και τα βιβλία μας.
Οι συζητήσεις είναι γόνιμες· οι προτάσεις καλοπροαίρετες· μάλιστα διάβασα ένα βιβλίο από πρόταση της Pellegrina και της Λείας Βιτάλη, το οποίο μου άφησε άριστη εντύπωση· δέχτηκα τις ευγενικές απαντήσεις και αντιρρήσεις· οι αγενείς ήταν απειροελάχιστες· προβληματίζομαι πώς μπορώ να εμπλουτίσω τα ποστ μου· σκέφτομαι τι αξίζει να συζητηθεί· βλέπω πως ένα βιβλίο δεν γεννά τόσες συζητήσεις όσο ένα θέμα ευρύτερου λογοτεχνικού ενδιαφέροντος όπως η δημιουργική γραφή ή οι Έλληνες κριτικοί. ΟΙ προτάσεις όλων είναι δεκτές για θέματα, για ανανέωση, για προεκτάσεις.
Αυτή η καταχώριση αφιερώνεται στους θαμώνες του Βιβλιοκαφέ και πρώτιστα σε μια άγνωστη φίλη, την PELLEGRINA. Παραθέτω τις επισκέψεις τους ενδεικτικά από τον Απρίλιο ως και τον Οκτώβρη του 2007. Σας ευχαριστώ όλους.
Pellegrina 26
Akamas 8
Ethos 6
Kafeini 6
Ioeu 5
Eva Stamou 3
Mamaloukas 3
Νίκος Διακογιάννης 3
P[anagiotis] X[atzimoisiadis] 3
A[ugoustos] C[orteau] 2
Bibliofagos 2
Εντευκτήριο 2
Ιουστίνη Φραγκούλη 2
Katoikidio 2
Λεία Βιτάλη 2
Librofilo 2
Manos Kontoleon 2
Nefeloessa 2
Παναγιώτης Κονιδάρης 2
Reader’s diggest 2
Vlaxos 2
Anagnostria 1
Angelos-x-angelos 1
Antoine 1
Cook the book 1
Gazakas 1
Industrial Daises 1
Kahtitsis 1
Kritikov 1
Mevrakis 1
Ritsmas 1
Silio d’ Aprile 1
Sleepless dream 1
Sue 1
Thelastrealanonymous 1
Zoferos mesaionas 1
Γιάννης Ράγκος 1
Ζέφη Κ. 1
Θεοδόσης Βολκώφ 1
Κασσάνδρα Βρομύλη 1
Κυρ Μανουήλ 1
Λεωνίδης 1
Τάνια 1
Χρυσόθεμις 1

Τις θερμές μου ευχές για καλές αναγνώσεις, δημιουργικές συζητήσεις και γόνιμους προβληματισμούς.
Πατριάρχης Φώτιος
27.11.2007

6 comments:

Pellegrina said...

Ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση, το μπλογκ είναι από τα καλύτερα από άποψη ήθους, ποιότητας, συνέπειας. Απλώς προσωπικά εγώ θέλω να αποφεύγω πια τις "δημόσιες" εμφανίσεις. Κυρίως επειδή νιώθω ότι, όπως και γενικά στη "ζωή", είναι κι εδώ (εννοώ γενικά το διαδίκτυο) για τους περισσότερους ένας χώρος μάλλον ψεύτικος, "επικοινωνιακός". Η ζωή είναι αλλού, κατά τη ρήση του Μίλαν(Κούντερα 0-0!)

Πάπισσα Ιωάννα said...

Pellegrina, έχεις δίκιο για τη δημοσιότητα στη ζωή και στο διαδίκτυο. Γι' αυτό επιμένω στις απόψεις και όχι στα πρόσωπα.
Σ' ευχαριστώ για την παρουσία σου και για τα καλά σου λόγια.
Πατριάρχης Φώτιος

Anonymous said...

Για το ότι το ιστολόγιο αυτό αποπν έει ήθος δεν τίθεται θέμα. Κάθε μέρα που περν άει γίνεται όλο και πιο φιλόξενο με την αντικειμ ενικότητα που το διακρίνει. Καλό κουράγιο Πατριάρχη Φώτιε ¨ο) ό)

Πάπισσα Ιωάννα said...

Νίκο Διακογιάννη,
τα καλά λόγια πάντα κολακεύουν, αλλά ας δείξουμε ότι οι βιβλιόφιλοι λειτουργούν έτσι, με τις διαφωνίες και τις συμφωνίες τους, προσπαθώντας να αντιληφθούν τον εαυτό τους μέσα από τα βιβλία.
Να είσαι καλά.
Πατριάρχης Φώτιος

Anonymous said...

Ευχαριστούμε πολύ πατριάρχα μου και να επαναφέρω μια παλαιότερη πρότασή μου για συνάντηση βιβλιοφιλικών bloggers.

Anonymous said...

γιατι απ το βρεφος στο γερο μια γραμμη αφηρημενη που τρεμοπαιζη και που ενωνη το πρωτο δακρυ της αποριας με το τελευταιο δακρυ της απογνωσης