Tuesday, January 04, 2011

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ για το καλύτερο ελληνικό πεζογράφημα

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Η ψηφοφορία που ξεκίνησε στις 23 Δεκεμβρίου έχει φέρει στο προσκήνιο μέχρι τώρα 195 βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, νουβέλες και άλλα) σε ένα εύρος 150 περίπου χρόνων.

22 θαμώνες ως τη στιγμή αυτή κατέθεσαν τη γνώμη-τους, άλλοι με κλασικά έργα, άλλοι με πρόσφατης εσοδείας κι άλλοι ανάμικτα, προσπαθώντας να ορίσουν τα 25 (το πολύ) ελληνικά πεζογραφήματα που καθόρισαν, λίγο ή πολύ, τη ζωή-τους.

Πολλοί, μεταξύ των οποίων και εγώ, ψήφισαν μερικά βιβλία που δεν ψήφισε κανείς άλλος! Αυτές τις μικρές αποκλειστικές αγάπες! Μερικά ωστόσο προτάθηκαν από περισσότερους των 4, δείγμα μιας διευρυμένης απήχησης που έχουν.

Η ψηφοφορία λήγει την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011 και την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα σε μια λίστα που θα περιλαμβάνει βιβλία τα οποία προτάθηκαν τουλάχιστον από ΔΥΟ αναγνώστες.

Μπορείτε επομένως να συνεχίσετε να ψηφίζετε στο προηγούμενο ποστ ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η σκέψη-σας οδηγεί πρώτα απ' όλα σε αναγνωστική αυτογνωσία!

Το 2011 να είναι γεμάτο υγεία
και μεστό σε σκέψεις και συναισθήματα
από τις αναγνώσεις-μας!
Πατριάρχης Φώτιος

3 comments:

Νώντας Τσίγκας said...

Στον "ετερώνυμο" Φώτιο τα χρόνια μου πολλά και σε όλους τους θαμώνες επίσης.
Είδα με κάποια θλίψη τη δράση της τηλεόρασης και των πάσης φύσεως μέσων (media εννοώ) στην κατάρτιση της "λίστας" από πολλούς. Αλλά λέω στο κάτω κάτω της γραφής εδω δεν ψηφίζουν οι βιβλιοκριτικοί, μήτε οι ανθολόγοι, μήτε οι επαϊοντες. Ψηφίζουν οι αναγνώστες και οι καθρέφτες του "Βιβλιοκαφέ" αυτήν την αντανάκλαση κατέγραψαν από τα βιβλία που βρέθηκαν σκόρπια πανω στα τραπέζια...
Προτείνω πάντως να καταρτισθεί και λίστα με "αγαπημένους συγγραφείς" όσους δηλαδή προτάθηκαν πάνω απο τρεις φορές με διαφορετικό όμως κάθε φορά βιβλίο. Ισως αυτό είναι "fair'...
Καλή χρονιά σε όλους σας.

Νώντας

despoina said...

ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ
ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ,
ΜΕ ΥΓΕΙΑ,
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ
ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ
ΜΕ ΠΡΟΟΔΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ
ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !

Πάπισσα Ιωάννα said...

Νώντα και Δέσποινα,
υγεία και ψυχική ευφορία.
Καλή χρονιά
Πατριάρχης Φώτιος