Thursday, May 20, 2010

Προαναγγελία κρέπας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

         Το περιοδικό "διαβάζω" έκρινε καλύτερο μυθιστόρημα του 2009 το "Κόκκινο στην πράσινη γραμμή" του Β. Γκουρογιάννη. Ο συμπατριώτης-μου συγγραφέας, που συμπληρώνει μια 25ετία στα γράμματά-μας με δημιουργική πορεία από την ποίηση στο πεζό και με τακτική εμφάνιση όλη αυτή την περίοδο, έφτασε να καταξιωθεί με ένα σημαντικό βραβείο στα καθ' ημάς.
        Την 1η Ιουνίου, λοιπόν, το Βιβλιοκαφέ θα ετοιμάσει μια αλμυρή κρέπα, με υλικά ανατολίτικα, με σουτζούκι αλλά και με κυπριακό χαλούμι, προς τιμήν-του. Θα περιδιαβούμε το έργο-του, θα συνοψίσουμε τα χαρακτηριστικά-του και θα κατάθέσουμε μια γνώμη για το τελευταίο μυθιστόρημά-του.
         Ελάτε να φάμε μαζί.
Πατριάρχης Φώτιος

3 comments:

anagnostria said...

Αγαπητέ Πατριάρχη, αποδεχόμενη την πρόσκλησή σου στέλλω τη δική μου κυπριακή "πίτα με χαλούμι". Το βιβλίο του Γκουρογιάννη μου άρεσε πολύ, όπως φαίνεται στη σχετική ανάρτηση ,αλλά σαν να είχα προβλέψει τις αντιδράσεις. Το Νοέμβριο του 2009 60 περίπου άτομα έσκισαν βιβλία και ματαίωσαν την παρουσίαση του βιβλίου στη Στοά του βιβλίου.

Πάπισσα Ιωάννα said...

Αναγνώστρια,
έχω διαβάσει την ανάρτησή-σου και όταν θα παρουσιάσω το βιβλίο, θα ξαναθίξουμε την αφορμή αλλά και τις λογοκριτικές ενέργειες όσων δεν καταλαβαίνουν τι εστί λογοτεχνία.
Πατριάρχης Φώτιος

Μύρων Κατσούνας said...

Και το "ασημόχορτο ανθίζει" αξίζει προσοχής.