Saturday, February 27, 2010

Προαναγγελία αφιερώματος

Την πρώτη κάθε μηνός αποφάσισα να αφιερώνω την ανάρτηση του Βιβλιοκαφέ σε έναν σύγχρονο έλληνα συγγραφέα και να ετοιμάζω γι’ αυτόν μια ΚΡΕΠΑ.
Θα παρουσιάζω το σύνολο του έργου-του και όσο μπορώ μια σειρά γνωρισμάτων που έχει επισημάνει η κριτική και έχει συλλάβει η αναγνωστική-μου συνείδηση.
Θα θέτω προς συζήτηση την πεζογραφία ενός δημιουργού, με αφορμή ίσως το τελευταίο-του κείμενο, και θα στήνουμε τραπεζάκι συζήτησης.
Αυτή τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010 θα δοκιμάσουμε την πρώτη κρέπα του νέου εγχειρήματος με αφιέρωμα στον Θοδωρή Καλλιφατίδη με αφορμή το τελευταίο-του βιβλίο “Φίλοι και εραστές” (2009).
Σ’ αυτό το ποστ περιμένω ιδέες για αφιερώματα και συζητήσεις: δώστε το όνομα ενός πεζογράφου και ρίξτε ιδέες για να ανοίξει η συζήτηση τον επόμενο μήνα/τους επόμενους μήνες.
Πατριάρχης Φώτιος

9 comments:

Vivi G. said...

Καλημέρα,ωραία ιδέα.

Πάπισσα Ιωάννα said...

Ευχαριστώ. Περιμένω ιδέες.
Πατριάρχης Φώτιος

Pellegrina said...

με δυο βιβλία (ένα παλιό του και το τελευταίο)παίζει να παρω μέρος;

Πάπισσα Ιωάννα said...

Pellegrina,
φαντάζομαι ότι κανείς δεν έχει διαβάσει όλα τα βιβλία ενός συγγραφέα, ούτε εγώ ούτε άλλοι ερασιτέχνες αναγνώστες. Επομένως, θα μιλάμε για τον λογοτέχνη με την επιμέρους γνώση ενός, δύο ή και περισσότερων βιβλίων-του.
Περιμένω προτάσεις.
Πατριάρχης Φώτιος

Anonymous said...

Para poli kali idea!
Boreis na baleis sta prosexws kapoia stigmi to biblio tou pollatou, o skoteinos kyrios tou bertekop? Mou exei kanei poli kali edypwsi kai exei tyxei poli mikris prosoxis... Perimenw tin kritiki sou!

Andreas K.

Πάπισσα Ιωάννα said...

Σ' αυτά τα αφιερώματα θα μιλάμε για συγγραφείς που έχουν να επιδείξουν ένα σημαντικό αριθμό έργων. Με αυτό το κριτήριο δεν μπαίνει ο Πολλάτος.
Αλλά φυσικά θα κοιτάξω να τον διαβάσω και να αναρτήσω κάτι για την περίπτωση του βιβλίου-του.
Σ' ευχαριστώ
Πατριάρχης Φώτιος

FaneZan said...

Προτείνω Ιωάννα Καρυστιάνη (γνωστή, σύγχρονη και πολυγραφότατη)

Πάπισσα Ιωάννα said...

FaneZan,
καλή ιδέα. Θα μπει στα υπόψη, ειδικά αν εκδώσεις καινούργιο-της έργο.
Ευχαριστώ
Πατριάρχης Φώτιος

Anonymous said...

προτείνω τον συγγραφέα Γεράσιμο Τσάκαλο. Τον θεωρώ ιδιαίτερη περίπτωση.