Sunday, March 16, 2008

Σφηνάκια-ειδήσεις και ποίηση

Εκδηλώσεις, ανακοινώσεις, σημεία συνάντησης
Πλησιάζει η παγκόσμια ημέρα ποίησης και όλοι ετοιμάζονται να τη θυμηθούν και πάλι· κάτι σαν την μητέρα: γιορτάζει μόνο μια φορά τον χρόνο και όλο τον υπόλοιπο σταυρώνεται όρθια.
Μερικές εκδηλώσεις που έχουν προεξαγγελθεί για τις προσεχείς ημέρες:

[Ι]
ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ Ελάτε όλοι να γιορτάσουμε μαζί τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008 , ώρα 20.00 στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Αρσάκειο Μέγαρο, Πεσμαζόγλου 5). Με την παρουσία σας θα ενισχύσετε το POETICANET

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Στοά του Βιβλίου και το PoeticaNet γιορτάζουν την Ημέρα της Ποίησης και σας προσκαλούν στο 35ο Ποιητικό Βήμα σε έναν αντιποιητικό κόσμο
stoabibliou@poeticanet.gr η ποίηση στον αιώνα της πληροφορίας
Θα εισαγάγουν/ανιχνεύσουν το θέμα:
Δημήτρης Δημηρούλης καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας & Μ.Μ.Ε. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συγγραφέας,
Ελισάβετ Αρσενίου επίκουρη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, ποιήτρια
Το κοινό θα αποσπάσει πληροφορίες από τα ποιήματα των: Βασίλη Αμανατίδη, Κλεοπάτρα Λυμπέρη, Παυλίνα Παμπούδη, Γιάννη Στίγκα, ενώ το hip hop συγκρότημα ENEMY Θα παρουσιάσει τραγούδια από τον καινούργιο του δίσκο και θα συγκρουστεί live με ζωντανά ποιήματα
Συμμετέχουν: ο Δημοσθένης Αγραφιώτης ποιητής, καλλιτέχνης διαμέσων, και η Αμερικανίδα ποιήτρια Heather Raikes η οποία θα μιλήσει για τη δουλειά της από video, που γυρίστηκε ειδικά για την εκδήλωση αυτή.
Συντονιστής Ιωσήφ Βεντούρας, ποιητής

[ΙΙ]

Tο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ανθολογίας Η EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 20ού ΑΙΩΝΑ(επιμέλεια – ανθολόγηση: Ευριπίδης Γαραντούδης)
τη Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008,στις 8:15 μ.μ.,στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ (Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, πρώην Πεσ. Μαχητών, Λιβαδειά).
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Ευριπίδης Γαραντούδης.

[ΙΙΙ]

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2008και την έκδοση του βιβλίου "Η ελληνική ποίηση του 20ού αιώνα" σε επιμέλεια - ανθολόγηση του Ευριπίδη Γαραντούδη, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) σας προσκαλεί σε μια γιορτή ποίησης, στην οποία εσείς και σπουδαίοι σύγχρονοι έλληνες ποιητές θα διαβάσετε τα αγαπημένα σας ποιήματα.
Συμμετέχουν οι ποιητές: Γιώτα Αργυροπούλου, Αλέξανδρος Αρδαβάνης, Γιάννης Δάλλας, Μάνος Ελευθερίου, Βασίλειος Ζούβιας, Ρούλα Κακλαμανάκη, Στάθης Κουτσούνης, Μαρία Κυρτζάκη, Δήμητρα Κωτούλα, Τζένη Μαστοράκη, Νίνος Φένεκ Μικελίδης, Μάριος Μιχαηλίδης, Τίτος Πατρίκιος, Μανόλης Πολέντας, Μανόλης Πρατικάκης, Μαριλένα Πρωίμου, Σταύρος Σταυρόπουλος, Θανάσης Χατζόπουλος.
Διαλέξτε, λοιπόν, το αγαπημένο σας ποίημα και ελάτε να το διαβάσετε στην παρέα μας την Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008, στις 8:00 το βράδυ.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail:
polychoros1@metaixmio.gr ή στο fax: 211 3003562, με την ένδειξη «Βραδιά Ποίησης» και τα εξής στοιχεία:
· Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail
· Τον τίτλο του ποιήματος που θα διαβάσετε, τον ποιητή και τον αριθμό των λέξεων του ποιήματος

[IV]

Eταρεία Συγγραφέων περιοδικό (δε)κατα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ και

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ του περιδοκού (δε)κατα

Η φετινή Ημέρα Ποίησης θα είναι μια Βραδιά αφιερωμένη στη φύση και το περιβάλλον. Tην οργανώνουν το Γαλλικό Ινστιτούτο, η Εταιρεία Συγγραφέων και το περιοδικό (δε)κατα . Περί τους 30 ποιητές θα διαβάσουν ποιήματά τους σχετικά με τη φύση και το περιβάλλον την Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, στις 7:30 μ.μ. Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Άγγελου Παπαστεφάνου Στενά του Νέστου, ενώ στο πιάνο ο Αστέρης Παπασταματάκης θα παίξει κομμάτια τζαζ.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΕΥΧΟΣ (13ο, Άνοιξη 2008), που θα παρουσιαστεί την ίδια βραδιά, είναι το πάντρεμα λογοτεχνίας, επιστήμης, δημοσιογραφίας και ακτιβισμού. Εστιάζει στο περιβάλλον, στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και σε άλλα θέματα που προκύπτουν από το αίτημα προστασίας του πλανήτη μας σε παγκόσμια και τοπική κλίμακα, με έρευνες, δοκίμια, άρθρα, διηγήματα, ταξιδιογραφήματα, ποιήματα, σχόλια, και κριτικές βιβλίου.


[V]

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί φίλοι,

Ελάτε το τριήμερο
Παρασκευή 4 - Σάββατο 5 - Κυριακή 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στο DASEIN PHILOSΟPHY CAFE
για να γνωρίσετε 3 νέους συγγραφείς από τη Ρωσία, την Ουγγαρία και το Ισραήλ,
και να πάρετε μαζί μας μια "γεύση" από τη λογοτεχνία τους.

Παρασκευή 4 Απριλίου, στις 11.00 πμ
θα σας περιμένουμε μαζί με τους 3 συγγραφείς στο DASEIN (Σολωμού 12 - Πλατεία Εξαρχείων)
για μια άτυπη συνέντευξη τύπου και πρωινό καφέ.

Πληροφορίες και πρόγραμμα εδώ
http://athens-international-literary-fest.blogspot.com/

Οργάνωση: Χρήστος Χρυσόπουλος

Διά την αντιγραφή
Πατριάρχης Φώτιος

3 comments:

ioeu said...

χρόνια της...καλά λοιπόν!

κοπρόγατα said...

ευχαριστούμε!

Anonymous said...

Αύριο βράδυ έξι bloggers διαβάζουν ποιήματά τους στο DaSein,δες στο δικό μου blog.