Wednesday, June 18, 2008

Ιστολέσχη ανάγνωσης ΙΙΙβ

Επιλογή βιβλίου

Η δεύτερη φάση της Ιστολέσχης ανάγνωσης ανοίγει σήμερα με την τελική επιλογή του βιβλίου. Τα προταθέντα έργα είναι:
- Γαλανόπουλος Νεοκλής, "Η παραλλαγή του Γιώργου Δαρσινού", Τόπος
- Ζόνκε Τιερί, "Ο γέρος μου", Καστανιώτης
- Καμιλέρι Αντρέα, "Η εξαφάνιση του Πατό", Καστανιώτης
- Καπαρρός Μαρτίν, "Το άλλο πρόσωπο της Τζοκόντας", Πατάκης
Δυστυχώς, επειδή τα μυθιστορήματα ισοψήφισαν, πρέπει εγώ να προκρίνω με τη δική μου ψήφο ένα από αυτά. Σκέφτηκα να τα ξαναθέσω σε ψηφοφορία, αλλά όλη αυτή η δημοκρατικότητα είναι χρονοβόρα και φθοροποιός. Αποφασίζω, λοιπόν, ως βιβλίο προς ανάγνωση το:
"Η εξαφάνιση του Πατό" του Αντρέα Καμιλέρι, εκδόσεις Καστανιώτης
Ελπίζω να έκανα καλή επιλογή, όπως και ο φίλος που το πρότεινε.
Καλή ανάγνωση ως την Παρασκευή 11 Ιουλίου, οπότε και ξεκινάει η συζήτηση. Θα παρακαλούσα, αν κάποιος επιθυμεί, να στείλει αυτός με μέιλ το κείμενο-αφόρμηση για να συζητήσουμε πάνω στο βιβλίο.

Πατριάρχης Φώτιος

5 comments:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ said...

Καμιλέρι δίχως Μονταλμπάνο; Καφές χωρίς ζάχαρη σαν αυτόν που ήπια σήμερα το πρωί επαναδιαπιστώνοντας με φρίκη το αέναο λάθος μου της αναβλητικότητας. Ας είναι. Πατριάρχης ελάλησε.

Pellegrina said...

Γεια σας, αυτο το βιβλίο το ειχα διαβασει περσι το καλοκαιρι και μου έχει μεινει. Αν ένα βιβλίο σου μένει ένα χρόνο μετά, και μάλιστα παρόλο που διαβάζεις πολλά βιβλία, σίγουρα κάτι αξίζει. Το βασικό χαρακτηριστικό του ειναι ότι όλοκληρο αποτελείται δήθεν από έγγραφα, επιστολές, άρθρα εφημερίδων κλπ, και το παζλ είναι ΠΟΛΥ επιτυχημένο και ως στήσιμο πλοκής άλλά και ως διασκεδαστικό στοιχείο, κάθε άλλο παρά κουράζει. Μίμηση ύφους, απολαυστικά τα έγγραφα των ημιαγράμματων υπαλλήλων-στρατιωτικών κλπ. Είχε και μια φράση που επαναλαμβανόταν, πολύ αστεία,δεν θυμάμαι τώρα. Αντίθετα το άλλο, ο Ήλιος του Αυγούστου του ίδιου, μου είχε φανεί γραμμένο πρόχειρα (εχω διαβασει πολύ καλύτερά του). Πατό, ναι, να το πάρετε όσοι δεν, θα περάσετε πολύ ωραία! (πρέπει να εχω αφήσει και περσι ένα σχόλιο, τρέχα βρες το τωρα
τωρα για αστυνομικα γενικα τι να σας πω στις 3 το πρωι, ωραία είναι όλα, χρόνο να έχεις. Στην παραλία! Δεν νομίζω ότι είναι σοβαρή λογοτεχνία, νομίζω όμως ότι εξασκούν και αναγνώστες και συγγραφείς από πολλές πλευρές. Ουφ, μεγάλο θέμα! καληνύχτα-μέρα!

Πάπισσα Ιωάννα said...

Παναγιώτη,
θα χαρώ να ακούσω τις αντιρρήσεις σου τη μέρα της συζήτησης.
Να είσαι καλά.
Πατριάρχης Φώτιος

Πάπισσα Ιωάννα said...

Pellegrina,
χαίρομαι που το έχεις διαβάσει και σου άρεσε. Κι είναι ενθαρρυντικά τα λόγια σου για όλους εμάς που θα το αρχίσουμε τώρα.
Τα ξαναλέμε.
Πατριάρχης Φώτιος

zizugataki said...

Λοιπόν εγώ είμαι η φίλη που το πρότεινε γιατί μου άρεσε αυτό που σημείωσε ο Πατριάρχης Φώτιος ότι έχει και χιούμορ. Και επειδή τα αστυνομικά δεν μου αρέσουν και πολύ σκέφτηκα να το προτείνω.
Για να πω την αλήθεια χαίρομαι που το διάλεξε ο οικοδεσπότης.
Σήμερα πήγα στο Public και το αγόρασα και άρχισα κιόλας να το διαβάζω.