Sunday, June 21, 2020

ΒΙΒΛΙΟΚΑΦΕ 14 ετών ή Ποιος ασχολείται πλέον με τα ιστολόγια;


Μαθαίνω ότι στις Πανελλαδικές ζήτησαν από τα παιδιά να γράψουν ιστολόγιο. Κι απορώ. Ποιος νέος σήμερα έχει
blog; Ποιος έστω διαβάζει blogs, στην εποχή των κοινωνικών δικτύων, του Instagram, του Pinterest, του Messenger; Ποιος κάτω των τριάντα, όπως είμαι εγώ, ξέρει τους δεινόσαυρους του internet και ξεφυλλίζει έστω ένα οποιοδήποτε blog, όχι μόνο για βιβλία όπως το Βιβλιοκαφέ, αλλά και για άλλα θέματα;


Το Βιβλιοκαφέ, παρεμπιπτόντως, κλείνει σήμερα 14 χρόνια ζωής. Δεινόσαυρος που εξακολουθεί να βρίσκει τροφή στα βιβλία, που συνεχίζει να σέρνει το αργό βάδισμά του στον βιβλιοχώρο, μακριά από δημόσιες σχέσεις και διαφημιστικές πρακτικές. Πέρασε το zenith του, όταν όλοι μας διάβαζαν, ζει το nadir του χωρίς παράπονο, γιατί πάντα πιστεύαμε και πιστεύουμε ακόμα ότι γράφουμε τις παρουσιάσεις μας για να μείνουν για μας σε ένα ανοικτό ημερολόγιο κι όχι για να γίνουμε πιο δημοφιλείς μέσω αυτών.


 Συνεχίζουμε από πείσμα, προχωράμε από αγάπη.

Πάπισσα Ιωάννα

 

ΥΓ. Τα χρόνια μας πολλά στην συν-αναγνώστρια Anagnostria που έχει κι αυτή σήμερα γενέθλια.


4 comments:

Kyriaki Gaitanidou said...

Χρόνια πολλά για το ιστολόγιο σας. Ευχομαι να συνεχίσετε την σπουδαία σας δουλεια. Είμαι 21 χρονών και διατηρώ ένα ιστολόγιο εδώ και 6 χρόνια. Θα εκτιμούσα να το επισκεπτόσασταν και να εκφέρεται την αποψη σας. Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
kyriakoupoli.blogspot.com
|[K]|

Πάπισσα Ιωάννα said...

Κυριακή,
21 ετών!
Κι εγώ που νόμιζα ότι τα Blogs είναι μόνο για τριαντάρηδες και βάλε.
Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις
Πάπισσα Ιωάννα

anagnostria said...

Χρόνια πολλά, φίλτατε. Συνέχισε. Είμαστε πια "λίγοι και καλοί". Τα ωραία και τα δύσκολα ποτέ δεν ήταν για τους πολλούς. Να 'σαι πάντα καλά κι εσύ και το ωραίο σου blog.

Πάπισσα Ιωάννα said...

Anagnostria,
να είσαι καλά. Να διαβάζεις, να γράφεις, να κρατάς ένα μετερίζι ουσίας.
Πάπισσα Ιωάννα